Kullanma Talimatı | Nedir Ne İçin Kullanılır |
Nasıl Kullanılır | Yan Etkileri |
Eş Değerleri | Dikkat Edilmesi Gerekenler |
Kısa Ürün Bilgisi | Prospektus |
GLYPRESSIN 1 MG IV ENJEKSIYONLUK TOZ ICEREN FLAKON VE COZUCU AMPUL, etken madde olarak Terlipressin Asetat içeren bir ilaçtır. GLYPRESSIN 1 MG IV ENJEKSIYONLUK TOZ ICEREN FLAKON VE COZUCU AMPUL Ferring İlaç San.ve Tic. Ltd. Şti tarafından üretilmekte olup 8697621790087 barkod numarası ile piyasaya sunulmuştur. Beyaz Reçete ile satışı yapılmaktadır. GLYPRESSIN 1 MG IV ENJEKSIYONLUK TOZ ICEREN FLAKON VE COZUCU AMPUL güncel satış fiyatı 619.48 TL'dir. Gebelik kategorisi X 'dir.
Kanayan özofagus varislerinin tedavisi.
Ağır sirozu ve asidi olan hastalarda, spontan akut böbrek yetmezliğiyle karakterize, tip 1 hepatorenal sendromun tedavisi.
Erişkinler:
Pozoloji, uygulama sıklığı ve süresi:
Kanayan özofagus varislerinde:
- Akut varis kanamalarında, her 4 saatte bir, intravenöz bolus enjeksiyonu şeklinde 2 mg terlipressin asetat uygulanır ve bu şekilde tedavi kanama 24 saat süreyle kontrol altına alınana kadar maksimum 48 saat süreyle devam ettirilmelidir*.
- İlk dozdan sonra, vücut ağırlığı <50 kg olan ya da advers etki görülen hastalarda doz, her 4 saatte bir 1 mg iv olacak şekilde doz ayarlaması yapılabilir.
- 48 saati takiben, gerekli olduğunda, her 4 saatte bir 1 mg bolus, en çok 72 saat daha uygulanabilir.
*Tedavi süresi olarak 5 güne kadar sürebilecek bir tedavi süresi önerilmektedir.
Tip 1 hepatorenal sendromda:
- Her 24 saatte 3-4 uygulama şeklinde, 3 ile 4 mg terlipressin asetat.
- Üç günlük tedaviden sonra serum kreatininde herhangi bir azalma bulunmuyorsa, GLYPRESSIN® tedavisine son verilmesi önerilir.
- Diğer durumlarda GLYPRESSIN® tedavisi, serum kreatinin düzeyi 130 mikromol/litre’nin altına düşünceye, ya da serum kreatininde hepatorenal sendrom tanısı konulduğunda ölçülen değerin en az %30’u kadar düşme görülünceye kadar devam ettirilmelidir.
Uygulama şekli:
GLYPRESSIN® intravenöz bolus enjeksiyonu şeklinde uygulanır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekliliğine ilişkin veri bulunmamaktadır.
Pediyatrik ve geriyatrik popülasyon:
Bu gruplardaki deneyim kısıtlı olduğu için, çocuk ve yaşlı hastaların tedavisinde özellikle dikkatli olunmalıdır. Bu özel hasta kategorilerinde doz tavsiyesine yönelik veri bulunmamaktadır.